У Коледжі технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки – нова навчально-практична лабораторія. ВІДЕО

У Коледжі технологій, бізнесу та права – значне досягнення. Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» тут переобладнали навчально-практичну лабораторію із приготування їжі. Керівник навчального закладу Станіслав Щеблюк не приховує емоцій, адже тепер вона не гірша, ніж у столичних спеціалізованих вишах, а то й ліпша. Співпраця коледжу і фонду налагоджена ще з часу утворення «Нового Луцька». Спочатку коледж був партнером проекту харчування дітей із малозабезпечених сімей, згодом найкращі студенти закладу стали переможцями стипендіального проекту, завдяки Фонду тут працює потужний кабінет інформатики на 27 робочих місць, відремонтували актову залу, а  нині  – нова лабораторія. Завідувачка циклової комісії готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій Тетяна Новосад особисто працювала над формуванням необхідного комплекту професійної техніки.

«Постійно змінюються  технології приготування, вони  потребують нового обладнання.  Не так давно була надана можливість змінити його. Придбали  пароконвектомат, конвектомат, плити електричні, інше, що досить широко застосовується в сучасному ресторанному господарстві.»

????????????????????????????????????

Якою саме має бути така техніка, знають й самі студенти, оскільки виробнича практика нерідко здійснюється у ресторанних закладах міста, оснащених за останнім словом прогресу у цій галузі. Третьокурсник Богдан Кохан, хоч  і прагне стати технологом, все ж дуже любить готувати і різницю в обладнанні встиг вловити. Поки вихованці відпочивали на зимових канікулах, лабораторія повністю змінила своє обличчя.

«Це облаштовані згідно з технологічними вимогами робочі місця, що є дуже зручним для роботи наших студентів, – зауважує завідувачка лабораторії і викладач технологій харчування Олеся Панькевич, –  і дуже вагомий внесок у нашу лабораторію – це теплове обладнання, зокрема, електроплита професійного спрямування, пароконвектомат для гастрономії, конвектомат для кондитерських виробів, холодильна камера».

Орест Маховський, виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», вважає, що така подія у коледжі – гідне продовження програми підтримки освіти:

«Один із пріоритетів в роботі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – програма «Сучасна освіта». Вона спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців у різних сферах. В рамках цієї програми реалізується вже четвертий рік проект «Сучасна науково-дослідна лабораторія»: ми допомогли створити осередки для навчання  і практичної роботи студентів вищих навчальних закладів нашої області. Це і лабораторія біотехнологій для вирощування ягідних та інших культур в СНУ імені Лесі Українки,  і лабораторія криміналістики, лабораторія стандартизації та якості харчових продуктів у Волинському технікумі Національного університету харчових технологій. І ось – проект у Коледжі технологій, бізнесу та права, що спрямований на створення сучасного осередку для  більш практичної роботи студентів, здобуття фаху і удосконалення роботи в сфері гостинності, в закладах громадського харчування, ресторанах, готельних закладах, інших об’єктах цього спрямування. Хотілося б, звичайно, щоб до таких справ долучалися бізнесмени нашого міста, бо це дає шанс залишитися випускникам у нас в Україні,  в рідному місті. Молоді люди зможуть працювати тут, заробляти хороші зарплати, створювати сім’ї і жити  на благо нашої області. Не виїжджати за кордон, не віддавати свою працю на розвиток чужої економіки, а працювати  тут.  Цей  захід – це приклад роботи в такому напрямку.»

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

tilkyrazom

Залиште коментар