Чи буде зливова каналізація на проспекті Грушевського?

Історія ремонту будинку на проспекті Грушевського 14, розпочалась ще 2005- го. У ньому протікає дах,стіни вкрились тріщинами, мощення будинку  потребує ремонту та найбільшою проблемою є  відсутність зливової каналізації і дренажної системи. Коли тане сніг або йдуть дощі, в людей у дворі стоїть вода. Вони не можуть дійти до своїх під’їздів.

 «Постійно, як то кажуть, живем у Венеції, бо вода весь час, після кожного дощу, після кожного снігу, зима, весна…отаке в нас твориться в дворі. Ми не на стільки багаті люди, щоб робити кожного дня ремонт, по-перше, а по-друге, ми пенсіонери. І я не знаю, от скільки років ми звертаємося – відписки, відписки і відписки.  Ми зверталися в комун транс, приїхала машина, викачала 4 машини води і поїхала» – розповідає мешканка будинку Надія Іщенко.

Затоплює людям не лише подвір’я, а й елеватор, в якому знаходиться електрощитова. Ґрунтові води йдуть під будинок, стіни тріскаються і вкриваються грибком. Мешканці неодноразово звертались до влади міста, аби вирішити проблему, але у відповідь отримують лише обіцянки. В одній їз таких відповідей написали, що в будинку взагалі не передбачене дворова зливова каналізація.

Депутат Луцької міської ради від фракції УКРОП – Ігор Поліщук ще під час минулої  каденції в серпні
2015 р. зробив депутатський запит щодо даної проблеми, однак отримав відповідь, в якій зазначається, що ситуація з будинком на контролі, все нормально і жодних проблем немає. Прибудинкову територію обіцяють зробити наступного року за наявності коштів. Про дренажну систему та зливову каналізацію, яка є проблемою номер один – взагалі не згадують. Ігор Поліщук коментує цю ситуацію наступним чином:

 «Справа в тому, що коли у відписці у відповідь на звернення, якщо і можна так назвати, йдеться про те, що немає коштів – звичайно, що це неправда, кошти в бюджеті завжди є, просто це питання пріоритету. На жаль, в минулій каденції  міський голова Микола Романюк керувався принципами політичної доцільності.  На тих округах, де депутати опозиційні, наприклад,  які були в депутатській групі «Новий Луцьк», а зараз в фракціїУКРОП, не так активно проводяться ремонти. Я вважаю, що і у зв’язку з цим,відбуваються такі  ігнорування потреб мешканців. Дуже шкода, що це будинок, в якому вже фактично живуть старші люди. Вони десятками років б’ються за те, щоб їм виконали те, що міська рада зобов’язана виконати. Мешканці будинку здають кошти на утримання будинку, сплачують всі необхідні платежі, однак ремонту ще не бачили».

 Мешканці неодноразово отримували  допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і за підтримки Офісів розвитку кварталу створили власне ОСББ «Родина Луцьк».

«До нас неодноразово на Офіс розвитку кварталу зверталися мешканці даного будинку, проблема є, проблем багато. Відповідно зараз, я як депутат Луцької міської ради роблю запит до Луцького міського голови з питанням, щоб на даній прибудинковій території, в першу чергу, зробили ремонт, щоб будівля встояла, оскільки все може бути, що вона може просто затопитися і розвалитися» – зазначає працівник Офісу розвитку кварталу, депутат Луцької міської ради від фракції УКРОП Орися Залевська.

Назва ОСББ «Родина Луцьк»  –  себе виправдовує, оскільки всі люди дуже дружні, живуть, як родина і завжди підтримують одне одного. Мешканці вдячні Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за багаторічну співпрацю, яка допомогла їх будинку отримати необхідне обладнання  та покрівельні матеріали.

«Вони допомогли нам у створенні ОСББ, вони допомогли нам створити лічильник, вони нам допомогли придбати руберойд на покрівлю, яка так само тече. Ну якби не Фонд Ігоря Палиці, не було б лічильника, не було б цього, не було б нічого взагалі» зауважує мешканка будинку, голова ОСББ Світлана Мальцева.

Якщо питання про фінансування з міського бюджету дренажної системи та зливової каналізації для будинку,  не вирішиться, мешканці можуть піти на радикальні дії. Вони готові вийти на вулиці міста і навіть перекрити дорогу.

tilkyrazom

Залиште коментар