Найкращі друзі – книги

У Старовижівській районній бібліотеці для дітей величне та цікаве дійство – зустріч із книгою. Головними героями заходу є найактивніші читачі бібліотек. Районний конкурс дитячого читання «Книгоманія 2017» зібрав учнів 6-7 класів з усіх куточків Старовижівщини.

Згідно з умовами конкурсу, учасники представляли свою улюблену книжку, стисло та аргументовано ділилися враженнями від прочитаного. Окрім цього, кожен конкурсант презентував щоденник, у якому впродовж року описував прочитані книги. Оцінювало конкурсантів компетентне журі на чолі з поетесою, членом Національної спілки письменників України Оленою Чабан.

Юні читачі із захватом повідали про таємничі пригоди книжкових героїв, захопливі детективні та фантастичні історії від зарубіжних і українських письменників.

Шестикласник Денис Романюк із села Секунь не лише розповів про свою улюблену збірку Остапа Вишні «Веселі усмішки», а й продекламував уривок із гумористичного оповідання «Ага, будеш?!».

«Кожна гумореска з цієї книжки – окрема історія, яка має глибокий зміст. Удома я часто читаю твори Остапа Вишні вголос, ми усією сім’єю сміємося. Читайте і смійтеся на здоров’я», – звернувся до присутніх школяр.

Денис Романюк здобув перше місце у районному конкурсі «Книгоманія 2017». Згідно з умовами, хлопець буде представляти район на обласному конкурсі.

Серед семикласників перемога дісталася учениці Старовижівської школи-гімназії Мар’яні Максимець. Дівчина читає з чотирьох років. Ще тоді Мар’янку зацікавила ілюстрована політична карта світу. Разом з татом дівчинка вивчила столиці всіх країн. У вільний час Мар’яна віддає перевагу книжці. Прочитала вже чимало, а на конкурсі вирішила розповісти про книгу, яка залишила відбиток у її душі – «140 децибелів тиші» Андрія Бачинського.

«Сьогодні я намагалася донести до присутніх, що не можна лишатися байдужим до обділених людей. Ми не знаємо, що чекає на нас завтра, як і не знав головний герой книжки Сергійко, який одного дня втратив не лише свою опору – батьків, а й здатність говорити й чути. Ми часто не цінуємо того, що маємо, сваримося з батьками, дітьми, рідними. Я дуже хотіла б, щоб сьогодні кожен учасник, повернувшись після цього конкурсу, підійшов до мами та обійняв її».

Ліна Недзельська, заступник директора районної бібліотеки із роботи з дітьми каже, що такі конкурси стимулюють школярів до читання. З кожним роком рівень підготовки дітей до конкурсу все вищий.

«Сьогодні – справжнє літературне свято. Бажаю вам читати та черпати з книг мудрість. Нехай книга вас вчить, як іти по життю, як ставитися до людей, до світу. Я дуже вражена, що діти так багато читають», – ділиться враженнями голова журі Олена Чабан.

Усі конкурсанти отримали у подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» книги.

«Дозвольте подякувати перш за все дітям, які зробили для нас, дорослих, таке свято. Книжка допомагає зрозуміти, чого читач насправді прагне в цьому світі, – звернувся до учасників конкурсу керівник північної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Арсен Базярук. – Не забувайте ті емоції, що залишаються після прочитання книги. Вони допоможуть вам іти по життю».

tilkyrazom

Залиште коментар