На Ратнівщині – новий дитячий майданчик

У селі Шменьки Ратнівського району для дітей та їхніх батьків сталася радісна подія – відкрили ігровий майданчик. Реалізація задуму місцевих активістів стала реальністю завдяки участі у співфінансуванні Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Шменьки належать до Здомишельської сільської ради. Хоча у селі проживає майже 600 осіб, власного навчального закладу у населеному пункті немає. Усі діти ходять у школу та дитячий садок Здомишля. «Сільські діти у Шменьках не мають, де проводити активне дозвілля, бо, зазвичай, дитячі майданчики заходяться поблизу школи, – розповідає Здомишельський сільський голова Андрій Головій. – От і виникла ідея обладнати у селі спеціальну відпочинкову зону для малечі. Але сільська рада сама не змогла «потягнути» такий проект. Тому й звернулися за сприянням до районних представників Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Сформували ініціативну групу з місцевих жителів, обговорили задум із громадою села, підготували проект, зібрали частину коштів. Фонд теж ретельно виконав свої зобов’язання і тепер у Шменьках – чудова відпочинкова зона».
Проект розпочали реалізовувати у кінці 2017 року. Поступово обладнали ділянку для майданчика, далі встановили каруселі, гойдалки, гірки тощо. Поруч з майданчиком встановили лавочки. Допоміг у впровадженні проекту депутат Ратнівської районної ради від УКРОПу Федір Дерев’янко. Так, спільними зусиллями сільської ради, громади, депутатів і Фонду у селі Шменьки діти та їхні батьки отримали місце, де можна весело і змістовно провести час.
Урочисте відкриття дитячого майданчика приурочили до Дня села. Отож зібралися майже усі жителі та їхні гості. Виступи вокальних колективів, вітальні слова, лотереї більше вабили дорослих, а от малечу розважали аніматори, яких з нагоди свята запросили представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». 
«Кожен проект, реалізований для дітей, – це особливий успіх. Діти – наше майбутнє і ми прагнемо зробити усе, щоб вони повноцінно розвивалися і зростали, – зазначила під час відкриття ратнівський представник Фонду «Тільки разом» Юлія Корнелюк. – Сподіваюся, спільні справи на благо малечі будуть лише множитися. Тільки разом ми можемо успішно і впевнено реалізовувати цікаві ідеї для розвитку 
громади!»

 

 

tilkyrazom

Залиште коментар