День Перемоги – День Пам’яті і осмислення уроків війни

Святкові заходи з нагоди Дня Перемоги відбулися у Луцьку 7 травня. Привітали членів  ветеранських організацій представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, Ігор Поліщук та Орест Маховський.

Волинська обласна організація інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій, «Ювілейна № 20», Первинна організація при ЖКП №2 та Ветеранська рада СНУ імені Лесі Українки вирішили відзначити 9 Травня по-різному, проте об’єднувала ветаранів пам’ять про війну та тривога за Україну, яка переживає часи випробувань. Члени ветеранських організацій отримали продуктові набори від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

З нагоди Дня Перемоги ветеранів – учасників бойових дій, дітей та інвалідів війни, ветеранів праці привітав народний депутат України Ігор Петрович Палиця, засновника благодійного фонду та віднедавна – голова Одеської ОДА.

«69 років минуло відтоді, як Європу облетіла радісна звістка про завершення Другої світової війни. Завдяки подвигу і героїзму у боротьбі за свободу, ми сьогодні відзначаємо свято – День Перемоги. Це — День Пам’яті, осмислення уроків війни. І саме сьогодні, коли Україна в часі великих випробувань, коли проти нашого народу ведуть неоголошену війну, ми, як ніколи, відчуваємо ціну мирного неба. Нехай страшне слово «війна» для українського народу буде тільки сторінкою з підручника історії про події, які завершились у 1945 році. Бажаю ветеранам і усім волинянам міцного здоров’я, злагоди і миру», — озвучила привітання заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич.

Ветерани Волинської обласної організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій розпочали своє зібрання хвилиною мовчання. Так вони згадали тих побратимів, які полягли у роки Другої світової війни та тих, яких продовжують втрачати до сьогодні. Лише минулого місяця попрощалися з двома. Гуртуватися і частіше зустрічатися, допоки вистачає сил, закликали ветеранів голова Волинської обласної організації інвалідів війни Леонід Корчук, голова Волинської обласної організації інвалідів Григорій Ощепков та учасник бойових дій Олексій Ліхтарович.

«У ці складні часи хочу побажати вам бути гуртом,триматися один одного, доносити слово правди до молодшого покоління. Ви – старше покоління, ви пронесли тягар війни на своїх плечах і зробили перемогу реальністю.  Найголовніше – щоб цей період ми пройшли без втрат – і територіальних, і державних,  національних,і це можливо завдяки вашому досвіду, вашим знанням. Я вам бажаю здоров’я, сили, довгих років, щоб ви могли радіти від кожного дня, усвідомлюючи, що ви живете у вільній і незалежній державі – Україні», — привітала ветеранів заступник голови правління Ірина Констанкевич.

Член ветеранської організації Іван Корецький зазначив, що цього року взяти участь у масштабних святкуваннях ветеранам не вдасться у зв’язку з напруженою ситуацією в країні. Він зачитав звернення до народу Волині, у якому йшлося про те, що з метою уникннення конфліктів і провокацій ветерани домовилися утриматися від комуністичної символіки та георгіївської стрічки. Зверення ветерани прийняли одноголосно. Про необхідність єднання заради миру говорили сивочолі учасники бойових дій. Ветеран Василь Перепелиця поділився думками про те, що потрібно трудитися, любити свою Україну, яку бачить лише єдиною і неподільною.

Привітав присутніх і головний юрисконсульт благодійного фонду Ігор Поліщук: «У всіх нас цей день викликає радість, але водночас і сум. Адже ми знаємо, якою дорогою ціною далася ця перемога – ціною великих втрат.Хочу подякувати всім, хто приблизив цей День Перемоги, хто вклав свій внесок в те, щоб ми могли жити у вільній Україні. Дякую за вашу мужність, ваші жертви¸ваш подвиг. Міцного здоров’я, благополуччя, мирного небі і сімейного затишку».

Членів ветеранської організації  «Ювілейна № 20» окрім благодійників прийшли привітати вихованці ЛНВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 — ліцей”. Виступи дітей потішили присутніх і зробили радіснішою зустріч у Волинській обласній профспілковій бібліотеці ім. І.І. Фуріва. Голова ветеранської організації Ганна Сахарук подякувала представникам благодійного фонду за те, що Ігор Палиця робить для ветеранів, шкіл, садочків та міста Луцька. Окрім того, члени організації побажали Ігорю Петровичу успіхів та відновити мир в Одеській області. У розчулених ветеранів на очах бриніли сльози. Дякували керівнику громадської приймальні Світлані Синюк, яка завжди прихильно і з увагою ставиться до кожної людини, яка звертається.

У первинній ветеранській організації при ЖКП №2 зустріч була нечисельною, проте теплою. Члени спілки поділилися свої ми проблемами. Головне для них – увага, переконаний голова організації Валентин Зеленов.

Під час засідання ради ветеранів СНУ ім. Лесі Українки Ірина Констанкевич та Ігор Поліщук вручили Голові ради ветеранів Вадиму Кудю та учаснику бойових дій Катерині Тертишніковій сертифікат на 7-денний відпочинок у санаторії «Пролісок» від благодійного фонду.

Подякували члени ветеранських організацій за постійну підтримку засновнику благодійного фонду Ігорю Палиці. Це – і відпочинок у санаторії «Пролісок», і підтримка статутної діяльності ветеранських організацій, і допомога на лікування та продукти харчування у громадській приймальні народного депутата,  і сприяння у вирішенні юридичних питань, а найголовніше – увага і відчуття, що є люди, які дбають про ветеранів.

Redaktor

Залиште коментар